Arkana

Mala

Numeracija

10

Dvojaka priroda

Inicijacija

AKONDO

Deseta arkana po redu predstavlja čin inicijacije o čemu svedoči prisustvo zmije koja u položaju uroborosa spava duboko pod zemljom...

10 Akondo - Tarot Mrtve Ruke
Deseta arkana po redu predstavlja čin inicijacije o čemu svedoči prisustvo zmije koja u položaju uroborosa spava duboko pod zemljom, pokopana ispod deset pečata. Poruka karte je dvojaka: probuditi zmiju! Druga poruka se odnosi na zatomljavanje jer upućuje na nedelatnost, tajnu, zaveru, dubok san, čak i smrt. Nalazite se pred uspavanim zmajem u njegovoj dubokoj pećini. Ukoliko želite da se dokopate bogatstva koje on čuva morate proći neopaženi ili se suočiti sa njim. Sa druge strane, karta najavljuje utihnuće i zakopavanje, nestanak sa lica zemlje. Pa ipak, radije se opredeljujem za poruku koja kaže da buđenjem zmije sledi korenit preobražaj. U praktičnom smislu duhovi ove karte su pogodni za rad sa zmijama, opštenje sa svim gmizavcima ili životinjama koje žive pod zemljom.

Takođe, oni otkrivaju gde je nešto zakopano ili skriveno, odnosno kako nešto tako dobro sakriti da se nikad ne otkrije, pa čak i kako sakriti nešto ili nekog naočigled svih. Još jedna njihova specijalnost jeste stvaranje opsene i zavaravanje. Svakako će pokušati da prevare i poigraju se sa svakim ko ih zaziva, pa tek ukoliko ste stekli određenu sigurnost možete ih zvati mada nikako pre. Za vaš račun i u vašu korist mogu mnoge ljude dovesti u zabludu, ali isto tako mogu vam otkriti zablude, obmane, laži, prevare i zavere. Pojavljuju se kao krupne crne bube.

Tarot mrtve ruke - Bafomitras | Projekat u saradnji sa ArsMagine.com
© 2023 - Sva prava zadržana