Arkana

Velika

Numeracija

XIV

Apstrakcija

Apsolut

ASTER AIN UL DIN

Četrnaesti ključ ovog tarota nosi ime Aster Ain Ul Din. Potiče iz iskustva te u svojoj apstrakciji izraza označava one koji koračaju stazama Apsoluta...

XIV Aster Ain Ul Din - Tarot Mrtve Ruke
Apstrakcija izraza ukazuje na konfuziju. Sa naše tačke gledišta jasnost puta, nedvosmislenost učenja, vodi ka proizvodnji nereda i stvaranju goleme senke. Otud velika izopačenja. Jezikom praktične divinacije, reč je o zbunjenosti, neredu, zapadanju u opštu konfuziju, čak ludilo. Takođe, ukazuje na laž, obmanu i samoobmanu, delovanje demagoga i manipulatora, prazna obećanja, velike i šuplje reči. Duhovi ove karte se jasno ne ispoljavaju nego se objavljuju kao bezlično prisustvo. 

Proizvode šumove, iznenadne zvukove, ruše ili pomeraju stvari što podseća na pojavu poltergejsta. Njihova svrha je da izazivaju zbunjenost, ludilo, gordost, surevnjivost. Njih koristite kada hoćete da nekog dovedete u zabludu, izazovete pometnju u nečijem umu, percepciji ili u međusobnim odnosima između nekih ljudi. Pomažu prilikom ostvarivanja spletki, laži, manipulacija.

Tarot mrtve ruke - Bafomitras | Projekat u saradnji sa ArsMagine.com
© 2023 - Sva prava zadržana