Arkana

Mala

Numeracija

3

Gradivna komponenta

Uravnoteženje

AZATRON

Azatron je predstava uravnoteženja gradivnih komponenti, izlazak iz međusobne uslovljenosti i zatvorenosti tzv mrtve petlje... 

3 Azatron - Tarot Mrtve Ruke
. To je građa rada. Sve dok ih majstor ne uzme u ruke reč je o nečemu mrtvom i beskorisnom. Majstor ih oživljava stavljajući ih u funkcionalan raspored. U praktičnom smislu, karta ukazuje na neophodnost uređivanja osnovnih sredstava za rad ili delovanje i njihovo međusobno usklađivanje, integrisanje ili izvođenje kreativne sinteze. Takođe, najavljuje neophodnost teškog rada i ulaganja izvanrednih napora, jer ako to ne uradite odmah pitanje je hoće li vam se ukazati neka druga tako povoljna prilika. 

Simbolički, na karti imamo prikazanu trijadu: dole desno je solarna kuća, dole levo lunarna, dok gornja predstavlja formulu sinteze. Duhovi ove karte su potpuno bezlični i svoje prisustvo pokazuju krckanjem, škripom, brundanjem i uopšte zvucima koji podsećaju na nekakav rad, građevinu, majstorisanje. Korisni su kada vam je potreban savet kako napraviti nešto, neko oruđe, sredstvo, od kakvog materijala, gde naći takav materijal, kako ga obraditi i sl.

Tarot mrtve ruke - Bafomitras | Projekat u saradnji sa ArsMagine.com
© 2023 - Sva prava zadržana