Arkana

Velika

Numeracija

XX

Aspekt

Žena

FULGIFEMA

Fulgifema predstavlja jednu od poslednjih velikih stanica na putu posvećenika – ženski svet, odnosno svet potpuno sačinjen od ženske energije...

XX Fulgifema - Tarot Mrtve Ruke
To je svet beskrajnog blaženstva, ali ujedno i zamka. Poreklo ove arkane je dvojako. Inicijalno je od Amhazara ali predstavlja izraz moje vizije. Pojava ove karte prilikom divinacije ukazuje na žensko okruženje, žensko društvo ili povezanost sa ženom, iskušenje, opasnost ili priliku koja dolazi posredstvom žene ili žena. Duhovi ove karte pojavljuju se kao grupa nagih i izuzetno privlačnih zavodljivih mladih žena. Među njima je uvek glavna ona koja na glavi ima rogove i njoj se obraćate. Oblast ovih duhova su stvari ženske prirode i u vezi sa ženama. Ukoliko ih priziva muškarac mora im prethodno pripremiti darove. One vole slatkiše, cigare i alkoholna pića. Muškarac koji im se obraća mora im laskati, ali što je važnije, neka se ne usudi da ih zove ukoliko je nekada u životu svesno povredio neku ženu, posebno na fizički način. Muškarci koji tuku, zlostavljaju, vređaju, ubijaju ili ponižavaju žene rizikuju da prilikom kontakta sa duhovima ove arkane izgube život ili nešto još gore – one ga mogu odvesti u svoj svet i tamo ga mučiti vekovima. Ukoliko niste sigurni jeste li nekad makar i nehotice povredili neku ženu, obavezno se izvinite ovim duhovima i molite za njihov oproštaj.

Ukoliko ste iskreni, otvoriće vam vrata mnogih ženskih tajni. Pomoćiće vam u ljubavi, seksu, kao i prilikom pridobijanja ženske naklonosti, ali ne u slučajevima ukoliko bi to vodilo ka povređivanju žena. Takođe, ukoliko kasnije povredite neku ženu, one se iznenada mogu pojaviti i oduzeti vam sve, pa i život, dušu, bezmalo sve. Žene koje ih prizivaju od njih mogu očekivati vođstvo, zaštitu od muškaraca i posledica muškog delovanja. One jesu izrazito prijateljski raspoložene prema ženama tako da neka osvetoljubiva ili opaka žena može koristiti njihove usluge kako bi nanela zlo muškarcima, ali ne i drugim ženama. Nevolja za žene, a možda i nije nevolja, jeste u tome što one teže da svaku ženu koja im se obrati nekako obrlate i prevedu u svoj svet. Dakle, žena, ukoliko je slabe volje a priziva ih, rizikuje da završi kao jedna od njih. Naravno, ukoliko žena koja ih zove zatraži da je one prihvate i odvedu u njihov svet, one će to rado učiniti. Šta to praktično znači nije mi poznato.

Tarot mrtve ruke - Bafomitras | Projekat u saradnji sa ArsMagine.com
© 2023 - Sva prava zadržana