Arkana

Velika

Numeracija

XVI

Kontinuitet

Diskontinuitet

YALOMED

Yalomed je, po tumačenju Amhazara, veliki majstor. On gospodari onim što se podrazumeva slovima D i K, a to su svetovi kontinuiteta i diskontinuiteta... 

XVI Yalomed - Tarot Mrtve Ruke
Ovladao je kako linerarnom tako i nelinearnom dimenzijom svesti. Prikazan je na lomači te u tom slučaju predstavlja jednu poznatu istorijsku ličnost. Njegova sudbina izraz je njegove volje. Kao takav, on je nosilac načela izraženog kartom XXII Dionosur. U divinacijskom smislu karta ukazuje da morate biti spremni na sve i ne smete odustajati od sopstvenih načela ni po koju cenu. Duh ove karte podstiče na junačka dela, ceni hrabrost i rado se odaziva onome ko ga zove iz tih motiva.

Pomaže ratnicima, podvižnicima, onima koji brane druge, neku svetinju i uopšte kosmički poredak, a posebno one koje krase visok moral i etičke vrline. Osim toga, on daje savete kako uspostaviti samokontrolu, kako vežbati, jačati karakter, uspostaviti disciplinu. Takođe, svako ko ulazi u nekakav opravdani sukob može računati na njegovu pomoć ukoliko mu se s poštovanjem obrati. Pojavljuje se kao srednjovekovni vitez Templar, ponekad na konju.

Tarot mrtve ruke - Bafomitras | Projekat u saradnji sa ArsMagine.com
© 2023 - Sva prava zadržana